Home » Noi reguli în domeniul comerțului electronic pentru declararea mărfurilor și plata TVA

Noi reguli în domeniul comerțului electronic pentru declararea mărfurilor și plata TVA

  • de

Cele mai recente modificări legislative referitoare la importurile de marfă au în vedere faptul că începând cu data de 1 iulie 2021 trebuie să se colecteze TVA pentru toate importurile, inclusiv pentru cele cu valoare scăzută.

Conform noilor reguli ce vizează domeniul comerțului electronic pentru declararea mărfurilor și plata TVA, se elimină scutirea de TVA la import pentru mărfurile din trimiteri care nu depășesc 10 Euro.

Aceasta înseamnă că veți plăti TVA pentru toate mărfurile importate în UE, indiferent de valoarea lor.

Obține Cod EORI online

În cazul în care nu dețineți un număr EORI (Economic Operators’ Registration and Identification Number – Numărul Organizației Europene pentru Furnizarea de Produse și Servicii) pentru formalitățile vamale, este necesar să obțineți unul de la autoritatea vamală.

Codul electronic al Sistemului de Cooperare Vamală al Uniunii Europene (U.E.) face posibilă recunoașterea întreprinderilor, indiferent unde se află acestea. Astfel, atunci când mărfurile ajung la vama europeană, agenții de frontieră vor avea automat acces la toate informațiile necesare privind importul și exportul – iar acest lucru economisește timp și bani pentru toată lumea.

Cel mai rapid și mai simplu mod de a obține codul EORI este la îndemâna ta: trebuie doar să trimiți documentele necesare (certificatul de înregistrare de la ONRC, certificatul de înregistrare în scopuri de TVA – dacă este cazul – și actul constitutiv pentru firme, respectiv cartea de identitate pentru persoane fizice) prin intermediul formularului de pe site-ul https://cod-eori.ro sau prin email la generare@cod-eori.ro.

Ne ocupăm noi de toate formalitățile necesare și depunem dosarul la Direcția Generală a Vămilor. Vei primi codul EORI prin e-mail în aproximativ 1-2 zile lucrătoare de la depunerea cererii. Acest număr se obține o singură dată și va fi prezentat autorităților de fiecare dată când este cerut (pentru activități de import-export în afara Uniunii).

Avem cunoștințe aprofundate și mulți ani de experiență în a ajuta clienții noștri să obțină codul EORI. Oferim cel mai bun sprijin posibil pentru a ajuta la menținerea unei relații pozitive cu clienții noștri.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *